sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Piata acoperisurilor verzi in vreme de recesiune


In Romania exista aproximativ 6 firme ce ofera servicii de montaj pentru acoperis verde iar proiectare nici o firma specializata pana acum. Piata a scazut in ultimii 2 ani, o piata foarte tanara cu o cerere timida indeosebi datorita lipsei de informare, de aici nevoia acestui blog - proiect, ce are ca scop principal informarea in tehnicile standardizate si costurile de proiectare si amenajare.
Conform Daily Business Ro, piata in perioada 2005-2008 a trecut de 2 milioane de euro, cu amenajari de peste 5000 mp de acoperis verde simplu (insemnand ca excludem gradinile sau alte amenajari mai complexe).
Proiectul Green Roof Romania, reuneste specialisti din domeniile conexe arhitecturii peisagere, insemnand arhitecti, structuristi, specialisti in hidroizolatie si sisteme de udare si captarea a apelor pluviale si horticultori. Avand in vedere interdisciplinaritatea domeniului, si lipsa de specializare pe piata romaneasca in domeniu acoperisurilor verzi, efortul de a reuni acesti specialisti este mai mult decat binevenit pentru buna desfasurare a proiectelor de la planseta si concept la utilizarea si functionarea amenajarii.
Gradinile suspendate, reprezinta o ramura a conceptului de acoperis verde, constand in proiecte sustenabile de amenajare a acoperisurilor ce imbina functionalul si estetica cu functiile ecologice ale acestor tipuri de investitii. Estetica si mai ales functionalitatea unui astfel de spatii sunt aspecte primordiale ancorade in permanenta la bugetul alocat investitiei obtinanduse un maxim raportat la coordonatele date.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu