luni, 14 august 2017

Acoperis verde pentru magazie si chiosc - usor de intretinut



   Orice acoperis verde va transforma un spatiu intr-un mediu mult mai placut.
Cum o curte mica face uneori inevitabila aparitia unui acoperis in plina vedere, solutia inverzirii este clar estetica si cea mai potrivita pentru atmosfera curtii.



Straturile pregatitoare pentru un acoperis verde cu plante de mici dimeniuni, plante de rocarie sau plante taratoare, sunt ceva mai simple comparativ cu straturile pentru o gradina "intensiva" pe acoperis. Gradina cu plante perene mici pe acoperis este "extensiva" si necesita nu doar mai putin resurse la executie ci si in cazul intretinerii.



Imaginea de sus este cu un acopris verde ce clar are un strat simplu vegetal si cel al suportului vegetatiei. Plantele utilizate sunt diferite tipuri de sedumuri si pot fi utilizate in combinatie cu sempervivum (planta urechelnita in denumire populara).



   Mai sus avem o mica magazie atent construita, avand culori simple si neutre pentru o gradina mica. Depozitarea este foarte importanta intr-o curte mica dar si cum integram aceste mici structuri in aspectul gradinii este important pentru estetica finala. Imaginea de sus este cu un acoperis verde pentru magazie cu plante suculente in perioada de inflorire.
Aceste plante au o rezistenta mare la seceta si isi pastreaza aspectul pe perioada rece a anului.



O alta constructie pentru gradina, de data aceasta un hambar acoperit cu vegetatie.



Plantele alese pentru acoperisul verde pot fi si plante taratoare. Este totusi important sa aflam cat de sensibile sunt la caldura excesiva si ger avand in vedere extremele climatice la care vor fi expuse.
Cand facem lista plantelor pentru acoperisul verde, chiar daca este un mic experiment pentru cusca catelului sau pentru magazie, este de preferat sa nu combinam plante suculente cu plante ce necesita udare mai mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu